Wat gebeurt er met je ingeleverde lampen, batterijen of gereedschap?

november 29, 2017

Over Wecycle

Bij de balies van Oosterberg kun je altijd je oude lampen, batterijen en afgedankt handgereedschap kwijt. Wat gebeurt er mee nadat je ze inlevert? Deze afvalstromen worden geregeld door Wecycle.

Wecycle is een stichting zonder winstoogmerk die in Nederland de inzameling en recycling van e-waste regelt. Dankzij haar inspanningen krijgen de materialen uit afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige lampen een nieuw leven. Hiervoor werken zij samen met 317 gemeenten, 8.500 winkels, 1.000 installatiebedrijven, 70 kringloopbedrijven, 170 kinderboerderijen, 2.000 scholen en heel veel consumenten.

In de Wecycle Service Centers verbinden ze de circulaire met de sociale economie. Door apparaten te sorteren en demonteren, geven ze mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt perspectief op een reguliere baan.

Wecycle garandeert een optimale recycling met de modernste technieken. Grondstoffen voor nieuwe producten halen ze uit oude producten. Zo hoeven er minder ’nieuwe’ grondstoffen uit de natuur te worden gehaald. Schadelijke stoffen komen niet in het milieu terecht. De uitstoot van CO2 wordt vermeden. Dit voorkomt dat apparaten in de illegale export belanden. Wecycle zet zich in voor een wereld zonder vuilnisbakken!

In 2016 heeft Wecycle samen met haar inzamelpartners 110 miljoen kilo e-waste ingezameld.

Film recycling TL-verlichting

Bekijk hier hoe TL-verlichting gerecycled wordt.

Terug naar Algemeen nieuws
©2016 Oosterberg BV     |      Website realisatie: Webton.nl