O-Nom Box

O-Nom Box, kijkt verder dan alleen de juiste energieneutrale oplossing

Energieneutraal bouwen of Nul op de meter wordt steeds belangrijker en zal de komende jaren door de regelgeving verder doorontwikkelen. Per 1 januari 2021 moeten alle nieuwe gebouwen in Nederland bijna energieneutrale gebouwen (BENG) zijn en voor overheidsgebouwen geldt dit al per 2018. Het voorgaande vloeit voort uit het energieakkoord voor duurzame groei en uit de Europese richtlijn 2002/91/EC, afgekort EPBD (Energy Performance of Buildings Directive). Daarnaast neemt de vraag toe naar duurzame installatiesystemen die een gezond en comfortabel binnenklimaat garanderen. Wie wil er niet gezond en comfortabel wonen? Dat betekent gegarandeerd voldoende ventileren, een aangename binnentemperatuur en voldoende warm water.

De O-Nom Box is voor meerdere doeleinden inzetbaar. Het kan u helpen met het levensloopbestendig maken van woningen en/of gebouwen. Gecombineerd met een intelligentie-component in de vorm van bediening en beheer, kan er nog meer van comfort gebruik worden gemaakt. U kunt daarnaast op elk moment aflezen wat het energieverbruik is en het watergebruik.

Uiteraard zal een woning of gebouw moeten voldoen aan bepaalde prestaties. Bouwkundig natuurlijk, maar voor een groot deel ook installatietechnisch. Om prestaties en garanties af te kunnen geven is monitoring noodzakelijk. Of het nu over een BENG of Nul op de meter project gaat, de O-Nom Box is universeel en kan beide concepten moeiteloos aan.

<<

 

©2016 Oosterberg BV     |      Website realisatie: Webton.nl